samogradnja.info

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Subvencije u Zagrebačkoj županiji

Zagrebačka županija raspisala je javni natječaj za javno prikupljanje prijava za neposredno sudjelovanje Zagrebačke županije u sufinanciranju projekta "Poticanje korištenja obnovljivih izvora energije u kućanstvima Zagrebačke županije za 2011. godinu". Projekt predviđa ugradnju sustava za korištenje obnovljivih izvora energije u 50 kućanstava na području Zagrebačke županije uz bespovratno sufinanciranje Zagrebačke županije i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u iznosu do 12.000 kuna po kućanstvu. Natječaj za prikupljanje ponuda zainteresiranih korisnika otvoren je do 20. rujna 2011. godine.

 

Opširnije na linku ispod.

http://www.zagrebacka-zupanija.hr/vijesti?year=2011&id=1550

Zagrebačka županija: Bespovratno sufinanciranje ugradnje sustava za korištenje obnovljivih izvora energije

Zagreb, 1. kolovoza 2011. - Zagrebačka županija raspisala je javni natječaj za javno prikupljanje prijava za neposredno sudjelovanje Zagrebačke županije u sufinanciranju projekta „Poticanje korištenja obnovljivih izvora energije u kućanstvima Zagrebačke županije za 2011. godinu“. Projekt predviđa ugradnju sustava za korištenje obnovljivih izvora energije u 50 kućanstava na području Zagrebačke županije uz bespovratno sufinanciranje Zagrebačke županije i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u iznosu do 12.000 kuna po kućanstvu. Natječaj za prikupljanje ponuda zainteresiranih korisnika otvoren je do 20. rujna 2011. godine.

Na natječaj se mogu javiti fizičke osobe koje imaju prebivalište na području Zagrebačke županije i posjeduju dokaz o vlasništvu nad objektom na kojeg planiraju ugraditi sustav. Troškove opreme i ugradnje sustava za korištenje obnovljivih izvora energije Zagrebačka će županija i Fond sufinancirati u iznosu od 40 posto nepovratnih sredstava odnosno do maksimalnog iznosa od 12.000 kuna po kućanstvu. Nepovratna novčana sredstva isplaćivat će se u obliku vrijednosnog kupona.

Projekt „Poticanje korištenja obnovljivih izvora energije u kućanstvima Zagrebačke županije za 2011. godinu“ vrijedan je 1,5 milijuna kuna, pri čemu će fizičke osobe osigurati 60 posto potrebnih sredstava, Zagrebačka županija 13 posto, a Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost preostalih 27 posto sredstava. Pod sustav za korištenje obnovljivih izvora energije smatra se solarni kolektorski sustav za pripremu potrošne tople vode i dogrijavanje objekta koji se sastoji minimalno od: solarnog kolektora, toplinskog spremnika te potrebne ugradbene opreme. Ocjenjivanje pristiglih ponuda kao i konačan odabir 50 kućanstava provest će Povjerenstvo sastavljeno od predstavnika Zagrebačke županije, Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti te Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske.

Iz Zagrebačke županije pozivaju sve zainteresirane da se jave na natječaj do 20. rujna 2011. godine. Informacije, tekst natječaja i potrebni obrasci nalaze se na web stranicama Zagrebačke županije www.zagrebacka-zupanija.hr i Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske www.regea.org. Prijave s potrebnom dokumentacijom se dostavljaju u pisanom obliku, u zatvorenoj omotnici na adresu: Zagrebačka županija, Vukovarska 72/V, 10 000 Zagreb uz naznaku „Obnovljivi izvori energije u kućanstvima – Ne otvaraj.“


You are here: Solarna energija Natječaji i subvencije Subvencije u Zagrebačkoj županiji