samogradnja.info

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Kuca i dom

Pvc prozori

Prilikom gradnje kuće ili adaptacije kuće ili stana potrebno je izabrati vrstu prozora kao i ostale stolarije na objektu. Izbor prozora se svodi  na drvene,plastične(pvc) ili  aluminijske, te kombinacija aluminijsko drvenih prozora. Najčešči izbor su pvc prozori jer daju najbolji odnos dobiveno-uloženo. Danas ćemo izdvojiti razloge za i protiv kod odabira pvc stolarije.

Više...

Projektiranje kuće i dobivanje građevinske dozvole

Poduzeće Quando d.o.o. ima dugogodišnje iskustvo u ishođenju građevinskih dozvola, izradi projektne dokumentacije, legalizacijama, rekonstrukcijama i ostalim.

Izrada projektne dokumentacije za dobivanje građevinske dozvole:

Za ishođenje građevinske dozvole ovisno o kategoriji zgrade potrebno je priložiti sljedeće glavne projekte i potvrde nadležnih javnopravnih tijela da su projekti izrađeni u skladu s uvjetima istih tijela.

Više...

Više...

Uradi sam pokloni za Valentinovo

U vrijeme besparice donosimo nekoliko zanimljivih poklona za Valentinovo koje možete sami napraviti od stvari dostupnih u vašem domu ili od materijala po prihvatljivim cijenama.

Srce za Valentinovo na drvenoj kvačici

Za izradu srca koje se smije potrebne su nam drvene kvačice za sušenje rublja(veće) te crveni flis ili crveni papir.Može poslužiti i crveni papir sa slikom ruža ili neke crvene pozadine koju smo izrezali iz nekog časopisa.Iz flisa izrežemo obilk srca te  nakon roga ga prerežemo na pola u krivuduvamom obliku da dobimo oblik zuba kada se kvačica otvori. Zaljepimo svaku polovicu na jedan dio kvačice.Koristili smo pištolj za plastiku s patronama, ali može poslužiti  i bilo koje univerzalno ljepilo.Za flis je dobro koristiti neostik ili neko slično ljepilo.Za papir možemo koristiti univerzalna ljepila.Na kraju smo ukrasili srce sa malim gumbima kao očima.

Više...

Više...

Napravite svoju zimsku kućicu!

Za zimski, odnosno blagdanski ugođaj doma puno je toga što možete uraditi sami, a ako imate malo vremena, ostataka drva i mašte da to drvo upotrijebite na drugačiji način dobit ćete zimske kućice!Drvene, neobrađene komade pravokutnog oblika potrebno je ukoso odrezati s obje strane (nejednako) kako bi dobili krov i dva komada spojiti Drvofixom (ljepilom za drvo).

Više...

Više...

Drvene jaslice za pod bor

U predbožićno vrijeme trgovine su prepune raznih jeftinih i kineskih jaslica, a sve što su malo ljepše i od boljih materijala su prilično skupe. Odlučili smo napraviti božićne jaslice uradi sam sistemom od materijala koje možemo pronaći u gotovo svakom domu. Koristili smo odtpadne daske i daščice, mahovinu i slamu. Od alata je potrebno imati pilu, čekić i čavle i ljepilo za drvo(drvofix ili neko slično). Daske smo spajali jednostavnim načinom koristeći čekić i čavle, ali možemo koristiti i bušilicu i male šerafe za drvo. Kad smo napravili konstrukciju(kao mala kućica) onda možemo zaljepiti slamu na krov . To je najbolje napraviti navečer tako se ljepilo preko noći posuši. Kada se ljepilo posuši postavimo mahovinu i figurice i naše jaslice mogu pod bor.

Više...

Više...
You are here: Kuca i dom