samogradnja.info

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Informatika

Usb otg na android mobitelima

 

USB u pokretu (USB OTG ili samo OTG) specifikacija je prvi put korištena krajem 2001. koja omogućuje USB uređajima, kao što su tableti ili pametni telefoni, da djeluju kao host, što omogućuje ostalim USB uređajima, kao što su USB memorije, digitalni fotoaparate, miševe ili tipkovnice koje treba pričvrstiti na njih.  Mobilni telefon može čitati s izmjenjivih medija kao domaćin uređaj, ali se predstavlja kao USB uređaj za masovnu pohranu kada je spojen na glavno računalo.

Android podržava USB OTG (”On-The-Go”)funkcionalnost, koja u omogućuje spajanje  putem USB porta, te uz korištenje malog adaptera, koji microUSB pretvara u USB standardne veličine, priključit ćete USB memorijski stick i s njega  kopirati fotografije, video ili drugu multimediju ili datotete.Također možete priključiti USB tipkovnicu ili miša te ih koristiti kao da se radi o računalu. Moguće je  priključiti i USB kontroler za igranje video igri.

 

 

 

 

Više...

Više...

 

 

 

 

Više...

Kako napraviti vlastitu web stranicu ?

Želite imati vlastitu web stranicu ili samo blog. Postoje mnoga jednostavna i besplatna rješenja.Najednostavnije i najbrže otvaranje bloga ili web stranice je preko blog platforme blogspot ili wordpress. Iako je moguće imati i vlastitu domenu možete isprobati besplatno kao vasastranica.blogspot.com ili vaseimewordpress.com Kod tih besplatnih servisa moguće je koristiti besplatne gotove predloške(template) , a mogu se i kupiti. To je odličan izbor za upoznavanje wordpresa kao cms sustava ili blog platforme. Za ozbiljnije stranice kao što su stranice obrta ili web trgovine kao što je Topprodaja.eu poželjno je uzeti vlastitu domenu te hostati stranice na vlastitom tj. Zakupljenom web prostoru(hostingu).

Više...

 

Više...

Router

Router ili po hrvatski usmjerivač je uređaj koji služi za spajanje na iternet jednog ili više računala. Preko njega pristup internetu može se osigurati žičanom ili bežičnom vezom, ovisno o tipu routera i računala.
Za pristup žičanom vezom na računalima su potrebne mrežne kartice i tkzv. UTP kabel. Taj kabel ima osam žica, a postoji i tkzv. crossover kabel, koji se koristi samo za direktno spajanje dva računala.
Za bežični pristup potrebne su bežične (wireless) mrežne kartice na svakom računalu.

Više...
You are here: Informatika