samogradnja.info

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

KERAMIKA MODUS NA SAJMU CERSAIE 2012

Keramika Modus, jedini hrvatski i vodeći regionalni proizvođač keramičkih pločica, uspješno je predstavio svoje najnovije kolekcije pločica te posljednja dizajnerska i tehnološka postignuća na najvećem svjetskom sajmu keramike CERSAIE 2012, koji je u talijanskom gradu Bologni održan od 25. do 29. rujna 2012. godine. Štand Keramike Modus, istovremeno moderan i tradicionalan, koji je osmislila i realizirala talijanska tvrtka Gamma Due, bio je prava „hrvatska priča“ na gotovo 100m? zapaženog interaktivnog izložbenog prostora.

 

 

Na sajmu CERSAIE predstavljeni posljednji trendovi i noviteti iz svijeta keramike

Ovogodišnje izdanje sajma CERSAIE ponovno je predstavilo posljednje trendove i novitete iz svijeta keramike brojnim poslovnim posjetiteljima, kao i zaljubljenicima u detalje za opremanje interijera. Međunarodna izložba keramičkih pločica i prateće kupaonske opreme u Bologni tradicionalno je glavni događaj za proizvođače, distributere, dizajnere, arhitekte, dekoratere i sve koji prate „keramičku scenu“ iz cijelog svijeta. Talijanski sajam CERSAIE pravi je tjedan visoke mode u svijetu keramike!

Keramika Modus – hrvatski brend za svjetsko tržište

Keramičke pločice su proizvod, koji u odnosu na ostale materijale za oblaganje, ima niz prednosti s obzirom da je riječ o najtrajnijem, najotpornijem i najatraktivnijem izboru za zidno ili podno oblaganje interijera i eksterijera. Njihova primarna namjena je funkcionalna, no danas sve više značajno utječe na vizualnu kvalitetu prostora. Pored mnogih stranih brendova, na hrvatskom tržištu posljednjih se godina ističe i uspješan domaći – Keramika Modus, koji prati najnovije trendove, ali i sudjeluje u njihovom stvaranju te daje rješenja koja su tehnološki i dizajnerski odgovor na zahtjeve domaćeg i stranog tržišta. Keramika Modus surađuje s talijanskom tvrtkom Gamma Due, koja je osmislila i realizirala štand tvrtke na ovogodišnjem CERSAIE u Bologni i od koje je kupila ekskluzivno pravo za distribuciju kolekcije Hello Kitty keramičkih pločica za Hrvatsku.

Predstavljene nove kolekcije pločica: Madielle, Sabuni, Pied de Poule i Provenzale

Moderan način opremanja interijera i trendovi tržišta postavljaju uvijek nove izazove, a na njih je i ove godine Keramika Modus na sajmu u Bologni odgovorila predstavljanjem novih kolekcija keramičkih pločica: Madielle, Sabuni, Pied de Poule i Provenzale. Predstavljene na prošlogodišnjem CERSAIE, kolekcije Allure, Fleur i Grafite aktualne su kolekcije Keramike Modus na tržištu, koje postižu odlične prodajne rezultate. Trendovi u svijetu keramičkih

pločica idu usporedo s trendovima u uređenju interijera i eksterijera – bojama i njihovim kombinacijama, uzorcima, strukturom... Kolekcije Keramike Modus prate te trendove!

O KERAMICI MODUS

Na osnovu tradicije i bogatih nalazišta gline Keramika Modus osnovana je šezdesetih godina prošlog stoljeća u Vojniću, a danas posluje kao dio Samoborka Grupe. Kao jedini hrvatski i vodeći regionalni proizvođač keramičkih pločica europsku razinu poslovanja postiže timom zaposlenih stručnjaka, primjenjujući najsuvremeniju tehniku i tehnologiju. Osnovni proizvod tvrtke je prešana pločica za unutarnja oblaganja, a posebno vrijedan dio asortimana čine dekori i bordure, kao završni detalji u prostoru. Keramika Modus sustavno gradi „Total Quality Management“, a od 1998. godine posluje prema normama Sustava upravljanja kvalitetom ISO 9001, dok je 2006. godine uveden Sustav upravljanja okolišem ISO 14001. Ulaganjem, ne samo u tehnologiju i povećanje proizvodnje, već i u osuvremenjivanje dizajna linija pločica koje Keramika Modus nudi na domaćem i stranom tržištu, ispunjeno je i posljednje, ali i ključno očekivanje kupca – kvaliteta i estetski dojam pločice. Više od 60% svog proizvodnog programa Keramika Modus izvozi u sve zemlje bivše Jugoslavije, Austriju, Italiju, Mađarsku, Rusiju, Rumunjsku, Češku, Slovačku, Bugarsku..., a indirektno i na sva ostala tržišta.

Ciljevi Keramike Modus: podizanje konkurentnosti na stranom i rast prodaje na domaćem tržištu

„Planovi za budućnost Keramike Modus uključuju unapređenje proizvodnje te rad na podizanju konkurentnosti keramičkih pločica s oznakom Made in Croatia na velikom i zahtjevnom stranom tržištu, kao i ulaganje dodatnih napora za povratak povjerenja domaćih kupaca u keramičke pločice hrvatske proizvodnje, gdje se, promjenom percepcije kupaca, već ostvaruje rast prodaje“, izjavio je predsjednik Uprave Keramike Modus, g. Željko Radek i dodao kako je u orahovačkoj tvornici pri kraju instaliranje stroja za digitalni tisak na pločicama, a ta najmodernija svjetska tehnologija omogućit će da se na pločicu aplicira izgled prirodnih materijala: drveta, mramora ili tekstila, a praktično će to biti gotovo istovjetno otiskivanju fotografije na papir. Uvodeći inovacije i u tom estetskom području Keramika Modus aktivno sudjeluje u stvaranju svjetskih trendova na području keramike i proširuje svoju bogatu ponudu.

KERAMIKA MODUS U BROJKAMA

· 136 zaposlenih u Keramici Modus

· 9.500 kvadratnih metara dnevna proizvodnja keramičkih pločica

· 60 milijuna kuna uloženo u obnovu postojeće i nabavu nove opreme

· 60% proizvodnje keramičkih pločica se izvozi

· podne i zidne keramičke pločice dimenzija 20x20 cm za unutarnje oblaganje

· zidne keramičke pločice dimenzija 20x20, 20x25, 20x30, 20x33, 20x40, 25x40 i 20x50 cm

· podne keramičke pločice dimenzija 20x20, 30x30 i 33x33 cm

Novi katalog keramičkih pločica Keramike Modus 2012/13 može se pregledati na službenim internetskim stranicama tvrtke www.keramika-modus.com


 

You are here: Sajmovi Sajmovi i prezentacije KERAMIKA MODUS NA SAJMU CERSAIE 2012